De Cup

De basis voor de auto’s in de PTC Racing cup zijn de populaire en uiterst betrouwbare Peugeot 107, Toyota Aygo en de Citroën C1. Licht, wendbaar, zuinig en uiterst competitief. Een cup van gelijkwaardige auto’s, dus het komt écht aan op jouw vaardigheid, inzicht en ervaring.

Welke wagens zijn toegelaten?
Zoals de letters al doen vermoeden zijn er in de PTC Racing Cup wagens toegelaten van Peugeot, Toyota en Citroën. Om specifiek te zijn gaat het om de driedeurs modellen 107 van Peugeot, Aygo van Toyota en de C1 van Citroën. Alle drie modellen zien er niet alleen nagenoeg hetzelfde uit maar beschikken ook over dezelfde krachtbron. Gelijke wagens dus.

Met een deelnemersveld van minimaal 30 auto’s word het gegarandeerd een spektakel! Ook wijkt het concept van de racedagen af van de voorgaande jaren. Zo word er gewerkt met een reversed grid bij elke 2e race, en worden er extra punten voor poleposition en de snelste raceronde. Ook zullen de deelnemers strijden in 3 klassementen: de rookie cup, dames cup en het algemeen klassement. Actie zat dus!

Om de competitie bij elkaar te houden zal er bij elke race een PTCRacingCup plein worden gecreëerd. Op dit plein zal deelnemend team “DAT Racing” de catering voor de gehele cup verzorgen. Zo houden we de cup gezellig en toegankelijk! Ook nieuw geïnteresseerde rijders zullen hier met open armen ontvangen worden, en compleet bijgepraat worden over de cup en gang van zaken.

Wij hopen van dit opstart jaar van de PTCRacingCup een daverend succes te maken, en zullen dan ook uitkijken naar nog vele succesvolle jaren!

UPDATE!! Bovenstaande daverende succes is is het inderdaad geworden. De 1e race van 2022 op het TT Circuit van Assen stonden maar liefst 34 PTC wagens aan de start. GEWELDIG!!